13 Kasım 2015 Cuma

ÇİÇEKLİ ELBİSELER BU KIŞ DA MODA!

Vintage ve retro modasının vazgeçilmez parçalarından biri olan çiçekli elbiseler, bir diğer adıyla floral desenli elbiseler, 2015-2016 sonbahar kış modasına da damgasını vurdu. Top Shop, Zara, Mango, H&M ve Pull&Bear gibi ünlü markaların koleksiyonunda yer verdiği çiçekli elbiseler, mini ve maxi boy seçenekleri ile siz vitrinlerde yerini çoktan aldı bile!

Peki bu rengarenk çiçekli elbiseleri bu soğuk kış günlerinde nasıl kombinlemeliyiz?

Sonbaharın hüzünlü renklerini, baharın müjdeleyicisi çiçekler ile bütünleştiren sezon trendi çiçekli elbiseleri kombinlemek için çok fazla uğraşmaya gerek yok aslında. Üzerinize giyeceğiniz bir oversized kaban ve botlarla sokak modasının trendini üzerinizde taşıyabilirsiniz. Salaş bir hırka, kot ya da deri bir ceket de, çiçekli elbiselerin vazgeçilmez kombinlerindendir. Tabii mümkün olduğunca sade ve tek renk olmaları koşuluyla… İsterseniz belinize de ince bir kemer takıp daha feminen bir şıklık elde edebilirsiniz.



Çiçekli elbiseleri çorapla ya da çorapsız giyebilirsiniz, bu ne kadar üşüdüğünüze bağlı! Kış aylarının vazgeçilmezi düz renk opak çoraplar, çiçekli elbiseler için oldukça uygun. Eğer fazla üşümeyenlerdenseniz, ten rengi ince çorap ve postallar da çiçekli elbiselerin altında hoş duruyor. Ayakkabı üstüne soket veya diz üstü çorap giymenin popülerliğini kaybetmediğini düşünürsek bunlar da diğer alternatifler. Tercih size kalmış!



Kombinlerimizi oluşturan en önemli parçalardan biri olan ayakkabı seçimine gelirsek, çiçekli elbiseler mümkün olduğunca spor ayakkabı ve bot modelleri ile giyilmeli. Daha tarz ve fresh görünmek için desensiz, dokusu düz ve rahat ayakkabıları tercih etmeliyiz. Tek renk postallar, bootiler, oxford ayakkabılar, spor ayakkabılar, converseler, süet veya deri uzun çizmeler, kısa çizmeler, hem mini hem de maxi boy çiçekli elbiseler ile ideal bir seçim olacaktır. Bu arada tek renk koşulu çanta ve aksesuarlarınız için de tercihleriniz için de geçerli.



Peki yazdan kalma çiçekli elbiselerimiz gardırobumuzda yazın gelmesini mi bekleyecek diyorsanız ona da bir önerimiz var. Son dönemlerin trend parçalarından biri olan crop tops dediğimiz kısa üstler, kışlık kazak modelleri ile elbiselerinizi de kombinlemenize olanak tanıyor. Tek renk ve sade bir kazağı, çiçekli elbisenizin üzerine giyebilir, botlarla şık bir kombin oluşturabilirsiniz.


Aşağıda ünlü markaların sizin için seçtiğimiz çiçekli elbise modelleri bulunuyor. Hangisinin size daha çok yakışacağına siz karar verin! 



















1 yorum:

  1. Müslin sabahlık konusunda bir arayış içerisindeyim. Yaptığım araştırmada b&d home collection isminde bir markanın ürünlerini buldum. Ürün kalitesi bakımından bir yorumunuz var mı? Daha önce kullandınız mı? Müslin 'e önem veriyorum ve müslin sabahlık benim için oldukça değerli. Doğru ürünler almak istiyorum.

    YanıtlaSil