1 Aralık 2016 Perşembe

YILBAŞINDA KIRMIZI İÇ ÇAMAŞIRININ UĞURU

Koca bir senenin daha sonuna geldik. Yılbaşı kapıda. Peki yılbaşı denince akla ilk gelenler nelerdir? Çam ağacı? Milli piyango? Yoksa Noel Baba mı?
Yılbaşı öncesi alışverişe çıkarken ''almadan eve dönme'' listesinin başını çekenlerden kırmızı iç çamaşırı mı yoksa?



Neden kırmızı? Uğur getirdiğine inanılarak senelerdir dilden dile dolaşmış bu gelenek günümüze kadar başarıyla gelmiş. Bu inancın altında ki temel nedeni merak ettiğimiz için araştırdık ve sizler için bu yazıyı hazırladık.

Renklerin hayatımıza farklı anlamlar kattığı hatta ruh halimiz üzerinde büyük etkisi olduğu artık kanıtlanmış ve büyük bir kesim tarafından kabullenilmiş bir gerçek.



İlk olarak kırmızı renginin anlamına bakalım o zaman.
Aşkın, öfkenin, arzunun ve tehlikenin simge rengidir kırmızı. İnsan psikolojisi üzerinde canlandırıcı, heyecan verici ve kışkırtıcı bir etkisi vardır. Bazı çalışmalar, kırmızı rengin yoğun olduğu ortamlarda insan vücudundaki enerjinin %10’unun harekete geçtiğini savunur. 

Hmm... Yılbaşı çağrışımının bizde canlandırdığı duyguların bir çoğuna paralel diyebiliriz. Arzu, heyecan, hareketlilik, enerji.


Peki tüm bunlar bu efsanenin geçmişten günümüze kadar gelmiş olmasını ve bu kadar büyük bir kitleyi peşinde sürüklemesini açıklıyor mu? İnsanlar neden yeşil iç çamaşırı uğuruna inanıp yeni yıldan huzur ve sakin bir yaşam istemedi?


Kırmızı renginin ardında ki gizeme ve insan üzerinde ki etkisine bakacak olursak insanların gelecekten ve yılbaşından beklentilerini de görmüş oluruz. Aşk, cesaret ve tutku. Tüm bunları topladığımız  zaman ''kırmızının'' bir tesadüf olmadığını, bu rengin insanların beklentilerine göre biçimlendiğini söyleyebilir miyiz?





Bu konuda ki araştırmamızda önümüze ilginç bir bilgi çıktı. Habere göre ; Amerikalı bir iç çamaşırı satıcısı olan Henry George 1956 yılında iflas etmiştir. George, kadınların sütyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etmiştir. Çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirmiştir.

George, yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye etmiş ve bunun onlara şans getireceğini söylemiştir. 31 Aralık günü George'un deposunda kalan kırmızı külotların hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayılmıştır.
İtalya, Japonya ve İspanya'da da 31 Aralık günü giyilen kırmızı külotun uğur getirdiğine inanılıyor. İtalya'nın Napoli bölgesinde ise kadınlar yılbaşı hazırlıkları boyunca kırmızı iç çamaşırı giyiyor ve yeni yıla böyle giriyor.




Bize sorarsanız nedeni ne olursa olsun güzel ve eğlenceli bir inanış olan kırmızı iç çamaşırı uğurunun kimseye bir zararı yok :)

İç çamaşırınız hangi renk olursa olsun sizlere şimdiden neşe dolu, sağlıklı, huzurlu, bol kazançlı bir yeni yıl diliyoruz!







1 yorum:

  1. Mrhb ben turan kayseriden 175 boyundayim 35 yas 70 kilodayim karsi tarafi daima anlayan biriyimdir kendime her konuda her bakimdan oldukca guveniyorum oncelikle arkadasliktaki amac her ne olursa olsun yalansız dürüst samimi olsun hassasiyetlerinizi kesinlikle anlayan biriyimdir her turlu arkadasligada acik biriyim acik soxlu ne istedigini bilen ozgur kayseri nevsehir civari bir bayanla tanismak gorusmek isterim güven karşı taraf için her ne kadar onemliyse benim icinde bir o kadar önemlidir 05523367078

    YanıtlaSil