9 Kasım 2015 Pazartesi

UYGUN KORSE SEÇİMİ


Biz kadınlar her zaman ince ve güzel görünmek isteriz. Ama bazen hareketsiz yaşam tarzımız, beslenme şeklimiz ve hamilelik gibi bazı sebepler istediğimiz gibi görünmemize engel olur. Aldığımız bu kiloları vermenin en etkili yolu, bildiğimiz gibi diyet ve spor yapmaktır. Ama biz ne o enfes çikolataları yemekten vazgeçeriz ne de spor yapmaya vakit ayırırız. İşte böyle durumlarda korseler kurtarıcımız olur. Korseler, aldığımız kiloları vermemizde etkili olmasa da, o kiloları biraz da olsa gizlememizde oldukça etkilidir.

Bizi olduğumuzdan daha ince bir görünüme kavuşturan, neredeyse iki beden küçülten korse modelleri, vücudunuza uygun seçimler yapmadığınız takdirde istediğiniz sonucu vermeyecek, hatta sizi rahatsız edecektir. 

Peki korse seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Uygun korse seçimi nasıl olur? 

Öncelikle en önemli kural; beden ölçünüze uygun korseler almalısınız. Daha zayıf görünürüm düşüncesi ile bir beden küçük alınan bir korse, kan dolaşımınızı bozarak sağlığınızı etkileyebilir. Aynı şekilde bir beden büyük alınan korse de vücudunuzu toparlamaz.

Korse seçerken dikkat etmemiz gereken bir diğer konu ise, hangi korse modelini hangi bölgelerimiz için tercih edeceğimizdir.

Fazlalıkları karın, basen ve üst bacak bölgesinde yoğunlaşan armut şekli vücutlarda, yüksek belli ve paçalı korseleri tercih etmelisiniz. Karın, basen ve baldırlarınızı saran bu tip korseler ile kusurlarınızı örtmeniz mümkün.



Bel, mide ve göbek bölgenizden şikayetçiyseniz, bel korseleri sizin için uygun bir seçim olacaktır. Özellikle göğüs altından başlayan ve kalçanıza kadar inen slipli veya slipsiz korse modelleri ile dümdüz bir karına sahip olabilirsiniz. Ancak fazla kilolu kadınlar göğüs altına kadar çıkan modelleri değil de bel korselerini tercih etmeli. Slipli korseler de bunun için uygun bir tercih olacaktır.



Göğüsler dahil vücudunun üst bölgesinden memnun olmayan bayanlar, mayo şeklinde, alttan çıtçıtlı body korse ile çok daha fit bir görünüme sahip olabilirler. Göğüslerin büyüklüğüne göre ince askılı ya da kalın askılı olarak kullanmanız daha doğru olur. Body korseleri, sarkan karnı ve göğüsleri toparlaması için, sezaryen doğum yapmış kadınlara da önerebiliriz.



Fazlalıklarınız vücudunuzda eşit bir şekilde dağılıyorsa veya kum saati bir vücuda sahipseniz, boy korse modellerini seçmelisiniz. Boy korseler, göğüsten başlayarak baldırlarınıza kadar inen kısımlarınızı düzgün bir şekilde toparlar ve şekillendirir. Aynı zamanda göğüslerinizi de şekillendiren boy korseler, kıyafetlerinizin altında da potluk yapmaz.

Yine aynı şekilde elbise korseler de bacaklarınıza kadar tüm vücudunuzu sıkı bir şekilde sarar ve şekillendirir. Elbiselerinizin altında astar görevi de gören elbise korseler, hem fit görünmek hem de rahat etmek isteyen bayanlara güzel bir seçenek sunuyor.




Bunun yanı sıra poposu basık ve dar kalçalı bayanlar, popolarının daha şekilli ve dik durmasını istiyorsa, popo şekillendiren külotları veya silikonlu külot modellerini tercih edebilir.




Unutmayın!  Korseler ile çok daha formda ve biçimli bir vücuda sahip olabilirsiniz ancak sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı beslenme ile çok daha fazlasına sahip olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder