28 Ekim 2015 Çarşamba

SELÜLİTLERİNİZ İLE VEDALAŞIN!



Yaz bitti, selülit derdi bitti demeyin! Çünkü selülitlerinizi ne kadar erken eritmeye başlarsanız o kadar başarılı sonuçlar elde edersiniz.
 
Uzmanlara göre yaz döneminde yapılan kısa süreli diyetler, egzersizler, sandığımızın aksine vücudumuza daha fazla zarar veriyor. Bu yüzden daha uzun dönemde ve bilinçli bir şekilde program yapmalıyız kendimize.

Çoğumuz yoğun tempolu hayatımızda spor yapmaya vakit ayıramıyoruz. Vakti olanların da üşendiği bir gerçek! Peki ne yapmalıyız? Selülitlerden nasıl kurtulabiliriz?

İşte size günlük hayat akışınızı bozmayacak ve selülitleriniz için etkili bazı pratik öneriler:



Kısa Süreli Şok Diyetlerden Sakının

Genellikle mevsim geçişlerinde tercih edilen şok diyetler, sağlıklı bir şekilde kilo kaybına yol açmadığı için uzmanlar tarafından önerilmiyor. Uzun süre aç kalma ve tek tip beslenme gibi bilinçsizce uygulandığında, pek çok sağlık sorununa yol açıyor. Bu tip diyetler, düzensiz bir şekilde kilo alıp verildiği için selülit oluşumunu engellemiyor, aksine çoğaltıyor.



Ilık Limonlu Su İçin

Limonun faydaları saymakla bitmiyor. Her sabah ve gece yatmadan içeceğiniz bir bardak ılık limonlu su, selülitlerinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır. Suyun içine 3-4 damla limon sıkmanız yeterlidir. Limonlu su, aynı zamanda sindirim sisteminizi çalıştırarak, toksinleri vücudunuzdan atmanızı ve kilo vermenizi sağlar.



Soya Lesitinli Krem Sürün

Son zamanlarda selülit tedavisinde ve bölgesel zayıflamada oldukça etkili olan soya lesitinli kremler kullanın. Vücudunuzdaki yağların parçalanmasını sağlayan bu kremler ile kısa sürede etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.



Bitki Çaylarından Vazgeçmeyin

Her türlü derdimize deva olan bitki çayları, selülit gidermede de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Özellikle yeşil çay, metabolizmayı hızlandırarak yağların çözülmesine yardımcı olduğu için ilk sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra biberiye ve enginar yaprağı çayı da içebilirsiniz. Bildiğiniz üzere kahve, çay ve asitli içeceklerden de mümkün olduğunca uzak durmalısınız.



Dişlerinizi Fırçalayın

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak sadece ağız ve diş sağlığınız için değil, selülitleriniz için de çok önemli bir yere sahip. Ne alakası var demeyin! Çünkü, yemeklerden sonra dişleri fırçalamak, yeme isteğinizi ortadan kaldıracak, iştahınızı da kapatacaktır. Deneyin ve görün! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder