4 Ocak 2017 Çarşamba

Özel Cilt Bakımı Sırları

Gün içerisinde yaşadığınız yoğun tempo, dışarıda maruz kaldığınız toz, kirli hava ve sigara dumanı, bakımlı görünmek uğruna yaptığınız ağır makyaj ve kullandığınız kimyasal maddeler arasında cildiniz oldukça tahrip olur.

cilt bakımı ile ilgili görsel sonucu

Peki kimyasal maddelerden tahrip olan cildimizi tekrar kimyasal maddeyle temizlemeye ve onarmaya başlamak ne kadar sağlıklıdır?




Bazı bakım ürünlerinin, özel cilt tiplerinde gerektiği zaman destek alma amaçlı kullanılması gerekse de genel olarak uzmanlar bu tip bakım ürünlerinin kullanılmasını önermiyor.

Peki ne yapmalı?





Güzel bir görünümün inci parçası olan cildimizi korumanın en etkili yolu doğal ürünlerden faydalanmaktır.





Hem içerisinde kimyasal madde bulunmayan hemde zengin besleyici maddeler içeren doğal ürünler kullanmak daha avantajlıdır.





Sizler için bu doğal maddeleri ve onlardan nasıl yararlanabileceğinizi sıraladık.
İşte Camasircity ailesinin özel cilt sırları.






Siyah noktalar için cilt bakım maskesi


Malzemeler : Limon suyu + Yoğurt



Hazırlanışı : Bir kase yoğurda bir limon suyunu karıştırın .Bu karışımın gözlerinize gelmemesine dikkat ederek  yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin.Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarın.Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.







Yüz için nemlendirici maske :




Malzemeler: Yumurta sarısı + Süt





Hazırlanışı : Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın , üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin .Ardından kağıt mendille silerek temizleyin .Daha sonra ; önce ılık sonra soğuk su ile  yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.






    Yağlı ciltler için nemlendirici maske :




Malzemeler: Bal + Süt + Limon suyu




Hazırlanışı : Bir fincan içinde bir kaşık balı , bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın .Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir bez yardımı ile silerek temizleyin. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.






Cilt lekeleri için maske:



Malzemeler: Limon +Bal +Yoğurt





Hazırlanışı : 1 yemek kaşığı süzme bal , 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın . Cilt lekesi olan bölgeye sürüp 15 dakika bekleyip ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.






 Elma maskesi:



Malzemeler: Elma + Bal




 Hazırlanışı : 1 adet elmayı rendeleyin . Cam bir kasede elma rendesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırın. Yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra önce ılık sonra soğuk su ile durulayın.Cildinizi sıkılaştırıp anında canladıracak olan elma  maskesini haftada bir kez uygulayabilirsiniz.







        Sivilce İzleri ve Cilt Beyazlatma İçin:

Domates Maskesi

Malzemeler: Domates + Pirinç Unu 


Hazırlanışı: Domates rendelenip, suyu sıkılır. Bir kabın içerisine konur ve bir tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilir. Kıvamı olana kadar karıştırılır. Göz çevresine gelmeyecek şekilde yüze uygulanır. 10dk beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder